Domů / Novinky / Drtivá většina požárů v Řecku byla založena lidskou rukou

Drtivá většina požárů v Řecku byla založena lidskou rukou

Naprostá většina z 667 lesních požárů, které byly dosud identifikovány jako požáry v Řecku v posledních týdnech, byla zahájena „lidskou rukou“, což znamená, že globální oteplování a změna klimatu nemají se situací absolutně nic společného. Potvrdil to vysoký představitel pro klimatickou krizi v Řecku poté, co se klimatičtí fanatici pokoušeli obviňovat z požárů auta na benzín a lidi, kteří jedí maso, a tvrdili, že 15-denní vlna veder, která zemi zasáhla, je přímým důsledkem změny klimatu.

Za požáry stojí žháři

Ukazuje se, že za většinou požárů stojí žháři, většině z nich se dalo zabránit, potvrdila řecká vláda.

„Během této doby vypuklo 667 požárů, tedy více než 60 požárů denně, téměř po celé zemi,“ řekl novinářům řecký ministr pro klimatickou krizi a civilní ochranu Vassilis Kikilias.

„Bohužel většina byla zapálena lidskou rukou, ať už z nedbalosti nebo úmyslu.“

I přes tato přiznání někteří klimatologové trvají na tom, že žhářství není příčinou požárů. Trvají na tom, že to vědí lépe než řecká vláda, která zřejmě jen popírá klima.

„Rozdíl oproti jiným létům byly povětrnostní podmínky,“ dodal Kikilias. „Klimatické změny, které přinesly historickou a bezprecedentní vlnu veder, jsou tady. Bylo jen velmi málo dní, kdy se extrémní počasí neslučovalo se silným větrem.“

Ne, lesních požárů nepřibývá

V reálném světě není mírné zvýšení průměrných teplot, jak tomu bylo v Řecku během prvních několika červencových týdnů, žádným problémem. Ukazuje se, že teploty kolísají od počátku věků a teplejší roky se nemusí nutně rovnat většímu počtu požárů, pokud nejsou podmínky výjimečně sušší než obvykle.

I tak nemá člověkem způsobená změna klimatu nic společného ani s teplotními výkyvy, ani s lesními požáry, ačkoli klimatičtí kultisté budou nadále tvrdit opak, aby podpořili jejich podvodný příběh.

Například ve 30. letech 20. století došlo k masivním vlnám veder, dlouho předtím, než člověkem způsobená změna klimatu byla vůbec termínem, který lidé používali. A stejně jako dnes byly ve 30. letech 20. století lesní požáry.

Ironií také je, že klimatologové jsou proti odstraňování mrtvých křoví z lesů, což je forma managementu divočiny, která je nezbytná k tomu, aby se požáry vymkly kontrole.

Lesní požáry jsou mimochodem normální. Udržují lesy „čisté“ a zároveň produkují více živin pro půdu a podporují růst nových lesních stromů a rostlin. Požáry se stávají problémem, když se vymknou kontrole, což se stane, když jsou ignorovány správné protokoly hospodaření v lesích.

Kalifornie se provinila tím, že nedokázala „shrabat“ své lesy, jak slavný prezident Donald Trump prohlásil. Média si z něj za to dělala legraci, ale měl pravdu: Větší hrabání lesů by hodně pomohlo k tomu, aby Kalifornie každý rok během teplejších a sušších měsíců neshořela.

Počet požárů klesá

Pak je tu malý nepohodlný fakt, že lesní požáry nejsou ani na vzestupu, jak tvrdí klimatičtí šílenci. Ukazuje se, že počet celosvětových požárů v průběhu času skutečně klesá , což zcela vyvrací související tvrzení o změně klimatu.

„V létě je horko a v zimě zima,“ vtipkoval jeden z komentujících. „Vše ostatní je BS!“

„Uctívání a vzdávat hold počasí je šílené,“ napsal další o tom, jak je klimatický kult chorobně posedlý a vystrašený z toho, že změny počasí jsou nějakým způsobem důsledkem globálního oteplování.

Zdroje:
https://www.naturalnews.com/2023-08-03-wildfires-greece-arson-not-climate-change.html
https://www.thepiratescove.us/2023/07/30/narrative-fail-most-greek-wildfires-started-by-arsonists/
https://www.newstarget.com/2023-01-18-whistleblower-us-government-attacks-americas-food-infrastructure.html
https://phzoe.com/2021/02/17/trend-in-global-fires/

Obrázek: Pixabay.com