Domů / PR / Vybrat vhodnou podlahu není tak lehké

Vybrat vhodnou podlahu není tak lehké

Když vybíráte novou podlahu do interiéru, může to být větší oříšek, než se zdá. Někteří lidé mají o své volbě jasno a už mají vybranou ideální podlahu, která se bude v jejich interiéru nejlépe vyjímat. Pokud si však nejste jistí, je vhodné zjistit, jaké druhy podlah existují, porovnat je mezi sebou a následně zvolit vhodný typ podlahy. Jaké podlahy patří mezi nejpopulárnější?

Dřevěné parkety

Dřevo je neoblíbenějším prvkem v interiéru, je z něj vyrobený nábytek a lidé se snaží mít v domácnosti co nejvíce přírodních materiálů. Dřevěné parkety působí luxusně a hodí se do starších i do moderních interiérů. Když o něj dobře pečujete, vydrží krásné velmi dlouho. Pokud už máte staré parkety, které vržou a vzhledově nejsou pěkné, je nejvyšší čas je vyměnit za nové. Dřevěné parkety můžete mít z různých druhů dřeva, mohou být v různých odstínech a také mohou být skládané v různých vzorech, třeba ve vzoru rybí kosti, šachovnice, šestihranu a další. Zde můžete o dřevěných parketách zjistit více.

Laminátové podlahy

Oblíbenou náhradou dřevěných parket jsou laminátové podlahy. Jsou populární volbou pro moderní interiéry a může za to zejména skutečnost, že se nabízí v mnoha vzorech i barevných provedeních. Jsou krásné a pohled a laik by nepoznal rozdíl mezi parketami a laminátovými podlahami. Populární jsou také pro svou odolnost, používají se nejen v domácnosti, ale také v komerčních prostorech, kde se pohybuje mnoho lidí, třeba i v restauracích. Jsou odolné proti nárazu i poškrábání, mají dlouhou životnost a není třeba se o ně nijak starat. Můžete si vybrat takové provedení podlah, které bude ladit třeba s vaším nábytkem. Velmi rychle se skládají a tím pádem nabídnou velmi snadnou realizaci v co nejkratším čase. Pro více informací klikněte zde.