Domů / PR / Achát je často vyhledávaný pro své léčivé vlastnosti. Odhalte jeho rozmanitou minulost

Achát je často vyhledávaný pro své léčivé vlastnosti. Odhalte jeho rozmanitou minulost

Achát je jedním z nejstarších drahých kamenů používaných ve šperkařství od starověku a je jedním z nejoblíbenějších předmětů

Kameny achátu, které jsou součástí rodiny Chalcedonů, jsou vrstvené do pruhů a mají na sobě mnoho znaků nebo barevných skvrn.

Lidé také milují hladkou leštěnou texturu a to, jak je univerzální pro různé nápady na dárky a šperky. Je vyhledávaný pro své mystické a pozitivní účinky.

Význam achátu pro různé kultury po celém světě

Achát má pro každý národ jiný význam a často se velmi liší.

Například Babyloňané věřili, že vlastnosti achátu lze využít k rozptýlení zlé energie a podle toho ji rozmístí kolem svého domova. Existuje také několik slavných babylonských seker, které byly vyrobeny z páskovaného achátu pocházejícího z doby před rokem 3000 před naším letopočtem.

Peršané věřili, že tento léčivý kámen lze použít k obraně před bouří.

Islámské kultury věřily, že achát pomáhá odvrátit zlé oko a tragédie, Egypťané si mysleli, že kámen pomáhá chránit před přírodními katastrofami a může dodávat schopnosti řeči.

Číňané však věřili, že achátový krystal poskytuje duchovní ochranu. Podle nich jim krystal pomohl zůstat pozitivnější a vytvořit prostor pro štěstí a bohatství.

Jeden z nejznámějších kusů achátu pochází ze starověkého Řecka a je známý jako bojový achát Pylos. Říká se, že pochází z doby kolem roku 1450 před naším letopočtem.

Achát existuje v různých barevných provedeních. Některé z nich objevíte na webu magieprirody.cz.

  • zelený
  • přírodní
  • růžový
  • bílý
  • modrý
  • červený
  • nachový

Achát není jediným kamenem, který na webu magieprirody.cz objevíte. Nechte se strhnout jejich tajemstvími a prozkoumejte účinky dalších kamenů jako je ametyst, citrín, granát, fluorit,a býčí oko patří mezi další oblíbené.