Domů / PR / Neztrácejte možnost mobility každodenního života i při těžkém omezení pohyblivosti

Neztrácejte možnost mobility každodenního života i při těžkém omezení pohyblivosti

Postižení, které nám znemožní možnost běžné mobility a pohybu, je rozhodně jednou z těch nejnepříjemnějších situací, které se nám mohou v životě stát. v minulosti to bohužel jednoznačně znamenalo to, že se dotyčná osoba už nikdy nemohla vrátit do plného života. Jenže naštěstí dneska žijeme v době mnohem kvalitnější péče a modernějších technologií.

Jednou z věcí, které pomáhají opravdu k extrémně velkým rozdílům, jsou moderní invalidní vozíky. Ty jsou na míle vzdálené od těch, které byste jinak mohli očekávat. Naopak jsou velice komplexními přístroji, které umožní invalidům cestování bez zábran a s důstojností jakou si zaslouží.

Bezpečné invalidní vozíky s dobrými parametry

Invalidní vozíky, které myslíme disponují velice kvalitním elektrickým pohonem. Na původní dopravu jsou tak o něco složitější, protože jejich váha není nejmenší. Důležitým parametrem ve světle váhy vozíků jako takových je především jejich stabilita. Všechny invalidní vozíky s motory jsou tak vyváženy, aby i při nepříjemných nárazech do boku nemohlo dojít k jejich převalení. Díky tomu se tak nemusíte být podobného úrazu nebo nehody.

Dobrá rychlost a výborný dojezd vozíků

Vozíky mají klasické elektrické bateriové články, které se nabíjejí v domácnostech. Je to podobné, jako je tomu u elektrokol. Na rozdíl od elektrokol má ale takový invalidní vozík standardně mnohem větší kapacitu baterií. Dojezd vozíku je většinou stanovený na vzdálenosti od padesáti do osmdesáti kilometrů. To je dostatečné na cesty po velkých městech i vyjížďky do přírody. Maximální rychlost vozíků je kolem pětatřiceti kilometrů, což umožňuje i případné nouzové zapojení do dopravy.

Dostatek praktického i úložného prostoru

Vozíky nejsou určeny pouze pro transport, ale jsou i velice užitečné v případě, kdy potřebujete převážet nákup a jiné druhy nákladů. O veškeré funkce se stará celá řada košíčků a ploch jako jsou stolky, které jsou celou dobu k dispozici. Pochopitelně každý invalidní vozík disponuje trochu jiným vybavením a rozložením. Stejně tak i motorový výbava je dostupná v různých cenových kategorií pro vyšší dostupnost produktu.