Domů / Novinky / Investigativní reportérka varuje: Umělá inteligence je v současnosti největší hrozbou pro lidstvo

Investigativní reportérka varuje: Umělá inteligence je v současnosti největší hrozbou pro lidstvo

Investigativní reportérka Millie Weaver varovala, že umělá inteligence (AI) je největší hrozbou pro lidstvo.

„AI je právě teď největší hrozbou pro lidstvo,“ řekla během svého vystoupení 10. února v „The Pete Santilli Show.“ Weaver dodala, že si většina Američanů neuvědomuje, že je jejich vlastní zařízení špehují a poskytují AI informace, které potřebuje.

Jste sledováni na každém kroku

„Vaše chytrá zařízení u vás doma – vaše televizory, chytré televizory, mobilní telefony, počítače – všechna tato zařízení jsou schopna poslouchat vaše zvukové konverzace. Když mluvíte v blízkosti svých zařízení, mohou sledovat vaše data [a] vaši polohu,“ vysvětlila. „Všechno, co právě děláte, je ve skutečnosti sledováno, skladováno, nakupováno a prodáváno. Ta data jsou velmi, velmi cenná.“

Weaver vyjádřil znepokojení nad množstvím znalostí, které mají technologické společnosti o lidech. Dodala, že tyto firmy studují lidi, přičemž citovala jedno výzkumné úsilí.

„Na Facebooku byla provedena psychologická studie, která se zaměřila na 700 000 uživatelských účtů. Dělali to, že na ně cílili negativním obsahem a příspěvky ve zdrojích na sociálních sítích.“

Podle Weaverové si Američané uvědomují, kdo má moc a kontrolu nad těmito Big Tech firmami. Většina z nich, poznamenala, jsou levicově orientovaní tyrani ze Silicon Valley, kteří chtějí cenzurovat svobodu slova. Tyto společnosti mají AI na dosah ruky a nebudou váhat tuto technologii vyzbrojit. Podobné snahy můžeme vidět i v EU, kde je cílem aktivně bojovat proti „dezinformacím“.

Weaverová zmínila, že její nejnovější dokument s názvem „Big Data is Watching You“ se bude hodně zabývat AI. Mezi tématy, kterých se dotkne, je využití sofistikované zaměřovací technologie, kterou původně vyvinula armáda pro své dronové programy. 

Weaver navrhuje jednoduchá řešení pro boj s nárůstem umělé inteligence

Navzdory nebezpečí, které AI představuje, Weaverová zmínil jednoduchá řešení, jak proti ní zatlačit.

„Tohle je ta legrační část: Je to, jako by se na nás řítilo to velké, obrovské monstrum. Ale vše, co musíme udělat, je odpojit jeho přístup k našim datům a ono se to rozpadne,“ řekla Santilli.

„Napájejí se našimi daty.“ Učí se o nás prostřednictvím našich dat. Zadruhé, když odřízneme data, nebudou mít žádný nový vstup [a] žádné nové věci, které bychom se měli naučit. A v tu chvíli pro něj bude těžší pokusit se být použit k tomu, aby nás ovládal.“

Weaverová, bývalá reportérka InfoWars, také poznamenal, že lidé nevědomky jdou do pasti tím, že krmí systémy velkých dat, které provozují AI a nyní budou použity k zotročení a ovládání lidí.

Nakonec poznamenala: „Pokud opravdu chceme jít po AI, musíme ve skutečnosti jít po Big Data a chránit naše soukromí. Musíme chránit naše právo na čtvrtý dodatek.“

Zdroje:
https://www.brighteon.com/ae50a853-f1b2-45c6-a8e6-2db34044b241
https://www.naturalnews.com/2023-02-17-ai-currently-greatest-threat-to-humanity.html

Foto: Pixabay.com